Žad
Ametist

Boja - svijetlo do tamno zelena ali i ljubičasta, žuta, crna


Pomaže kod problema sa bubrezima, mjehurom, mokraćnim putovima. Otklanja reumatske tegobe i pomaže kod svih reumatskih bolesti, bolesti unutarnjih organa, probavnog trakta, snizuje visoki tlak, regulira metabolizam. Eliksir čisti jetra i bubrege. U psihi razgrađuje predrasude, jača milosrđe i pravednost. Koristi se uglavnom obrađen i to kao privjesak, kamen za ruku, nakit.


Bubrežnim bolesnicima preporuča se da piju eliksir od žada. Crni žad za razliku od drugih je kamen koji se koristi u crnoj magiji .


Prazni se pod tekućom mlakom vodom čim primijetite da se zagrijao na vašem tijelu ili zamutio. Odmah zatim ga treba puniti u posudi s kamenčićima ametista. Ne smije se puniti na suncu jer snažne sunčeve zrake remete harmonijske vibracije žada. Postoje dvije vrste žada, žadeit koji je prilično skup i nefrit koji je osjetno jeftiniji.


Čakra - ANAHATA Planet: VENERA


Tvori samo središte čovjeka, te povezuje donje tri čakre koje su povezane s instinktima s gornje tri čakre više ljudske svijesti. Zovu je još i srčana čakra, jer je smještena u visini srca, u sredini prsa. Označava se svijetloplavom ili ružičastom bojom.


Pogledajte našu galeriju nakita od žada:

3009 - žad, aragonit, koralj i karneol3019 - koralj, karneol, riječni biseri, žad, citrin4006 - fluorit i žad
Sami odaberite svoj kristal