Swarovski nakit


Želite uistinu preljep i kvalitetan poklon svojim dragim onda izaberite nakit sa swarovski kristalima. Najpoznatiji brend kvalitetnog nakita.


Za vas smo istražili gdje  povoljnije kupiti na online portalima. Uskoro još  vrijednih informacija.


 


       

Swarovski AG Vatens je austrijski proizvođač precizno rezanih kristala. Ime je dobila po osnivaču Danijelu Swarovski . Poduzeće samostalno ili preko svojih podružnica zapošljava više od 25 000 zaposlenih u 40 zemalja.


Povijest tvrtke je počela u mjestu Jiřetín pod bukovine, blizu Jabloneca . Tu je 1862 . rođen je Danijel Swarovski, koji je izučavao umjetnost u tvrtki Gebruder Faiks. Predstavnici tvrtke su poslali mladog Danijela u Beč , gdje se proizvodnjom nakita bavilo nekoliko majstora. Swarovski je preuzeo od njih iskustvo i tehničko znanje za izradu nakita. Tijekom jedne izložbe u Beču sastao sa Swarovski s Kríziková Frensis, koji je instalirao električno osvjetljenje. To je bio inspiracija za Danijela razviti stroj za brušenje stakla na električni pogon.

Godine 1892 . Swarovski je patentirao stroj i počinje vlastitu proizvodnju. Da bi dobio neophodan kapital za financiranje proizvodnje, sredstva je uložio njegov klijent iz Francuske Armand Kosman. Swarovski se preselio u austrijski grad Vatens , blizu Innsbruck , gdje je iznajmio staru tvornicu. Tu je izgradio hidroelektrane na rijeci In , koji je proizvodila dovoljnu količinu struje za potrebe tvornice.

Godine 1895 . Swarovski je osnovao vlastitu tvrtku za proizvodnju nakita i bižuterije koja se vrlo brzo probila na tržištu, uglavnom zbog proizvodnje staklene imitacije dragog kamenja.