Hematit
Hematit


Boja - metalno crna, čelično siva, neproziran metalnog sjaja


Koristi se za čišćenje mnogih drugih kristala. Oslobađa od magnetskih blokada. Zaštita od vanjskih utjecaja kod meditacije. Djeluje na našu krv, čuva od gotovo svih bolesti krvotoka, slabokrvnosti, leukemije, regulira izgradnju ćelija organa, zaustavlja krvarenja. Pijenjem eliksira svakodnevno ujutro oživljava se rad cjelokupnog krvotoka, limfnog sistema, čak dovodi tijelu potrebno željezo u naročito probavljivom obliku. Psihi pruža spontanost i životnu radost.


Koristi se uglavnom obrađen u vidu privjeska, ogrlice, naušnica, piramide i kamen za ruku. Najveći neprijatelj mu je voda. Dovesti ga u vezu sa vodom možemo samo ako pijemo eliksir. Hematit se nikada ne nosi ili koristi sam . Potrebno je imati uz njega još neki kristal.


Prazni se u kristalnoj kupki – u zdjelicu staviti gorske kristaliće koji izvlače štetne zrake iz hematita. Tako se ujedno i puni.


Čakra - MULADARA Planet: MARS


Temelj je čitavog energetskog sustava čakri. Kroz nju se preuzima i prerađuje energija iz zemlje i prirode. Smještena je u području trtične kosti, zdjelice. Predstavlja jaku životnu energiju, snagu i strast. Označava se crvenom bojom.